Spring naar content

Onze houtbewerkingen

Naast alle denkbare maatvoeringen en houtkwaliteiten, biedt Gooskens Hout een compleet pakket aan specialistische houtbewerkingen. Lees meer over onze grenzeloze mogelijkheden in bewerkt vurenhout.

 

WPM-LIJN
De WPM-lijn [Wood Processing Machinery] in Moerdijk is ons nieuwste paradepaardje en een echte ’trotsmaker’. De verschillende bewerkingen zagen, schaven, profileren, afkorten en pakketteren vinden met de WMP plaats in één productielijn. Dat betekent extra productiecapaciteit, minder interne transportbewegingen en het tussentijds sneller kunnen instellen van profileringen, met meer flexibiliteit in bewerkingen als voordelen. Voor onze collega’s is er het bijkomende voordeel van minder fysieke werkbelasting.

 

HUNDEGGER ‘PICK & PACK’
Onze productielocatie in Helmond is recent uitgebreid met een Hundegger met volledig automatische ‘Pick & Pack’ functionaliteit. Zowel de gewenste CNC bewerkingen (schuin-korten, kepen, neigen en boren) als ook de houtinvoer en -uitvoer zijn volledig computergestuurd. Op basis van specificaties en wensen van onze opdrachtgevers, worden de bestellingen – direct gereed voor transport – gepakketteerd en gecodeerd. Voor de realisatie van deze innovatieve productielijn, is Gooskens Hout een pilotproject aangegaan met de firma Hundegger.


HUNDEGGER

Ook in de vernieuwde productielocatie van Hoogeloon is geïnvesteerd in nieuwe machines. Daaronder een CNC-gestuurde Hundegger waarop een grenzeloos aantal bewerkingen mogelijk zijn. Denk aan het schuin-korten, (schuin) kepen, boren (vingerfrezen), curve- en mantel frezen. In de video’s tonen we u het proces van het instellen van de machine tot en met het gereed product, waarbij naast seriematige producties ook stuksproducties tot de mogelijkheden behoren.

 

 

 

 

 

 

POWERMAT 1500 [WEINIG]
Een grote diversiteit aan profileringen en schaafwerk wordt in Helmond verzorgd door middel van de Powermat 1500 Profileermachine van Weinig. De 4 schaafblokken zijn snel instelbaar en inzetbaar na keuze van de gewenste profileringen. De profielen zijn door de machinebediener snel te selecteren in het menu van de machine. In de onderstaande video’s tonen we u de bewerkingen van het maken van stuikregels en HDB-profielen.

 

 

VINGERLAS-LIJN
Voor de fabricage van één van onze special products is de Gooskens Hout vestiging in Helmond voorzien van een vingerlas-straat. Hier kunnen lengtes hout tot 13 meter onder CE worden gevingerlast. Na het uitzagen van minder goede houtdelen, worden de lengtes hout voorzien van ‘vingers’ die onder hoge druk worden verlijmd. Hierna wordt het hout in één lijn op de juiste lengte gekort, geschaafd, ingeprint met specificaties en gepakketteerd. Gezien het nauwlettende proces van het uitharden van de lijmen, is de productielocatie volledig qua temperatuur geconditioneerd. Ook worden de vingerlas-producten door de afdeling QC continue aan kwaliteitscontroles onderworpen.

 

METSELPROFIELEN-LIJN
Wie traditionele bouw zegt, noemt in één adem onze MEVO-metselprofielen. Voor dit andere special product van Gooskens Hout ging een lange ontwikkelingstijd vooraf. In één lijn worden houtlamellen verlijmd, gekort, gevingerlast, geschaafd en gekort tot de gewenste metselprofielen. Met lasertechnologie worden de metselprofielen vervolgens aan een strenge inspectie op rechtheid onderworpen waarna de profielen worden geverfd en voorzien van merkbranding van de opdrachtgever.

 

DIMTER
Voor het recht-korten maakt Gooskens gebruik van diverse Dimters. Onlangs werd het machinepark uitgebreid met twee nieuwe Dimters die automatisch pakketteren en coderen mogelijk maken. Een impressie.