Spring naar content

Onze
vestigingen

Terwijl onze afnemers zich voor hun totale houtbehoefte kunnen wenden tot hun vaste accountmanager / vurenhoutspecialist, levert Gooskens Hout de gewenste producten vanuit vier bedrijfsunits.

De productielocaties van Gooskens Hout in Hoogeloon, Moerdijk en Helmond vormen samen met de bedrijfsunit Overboord de Gooskens Hout Groep.

Maak kennis met onze vier vestigingen met elk zijn eigen specialisme.

Contact
hgl06
Bekijk Foto’s

GOOSKENS HOUT
HOOGELOON

De wortels van Gooskens Hout liggen in het Brabantse Hoogeloon waar sinds de oprichting in 1863 wordt gehandeld in hout. In de loop der jaren is de vestiging Hoogeloon uitgegroeid tot een volwassen productiebedrijf gespecialiseerd in het verzorgen van bestekmatige opdrachten. In de ruim opgezette productieafdeling voeren – de veelal in eigen huis opgeleide – vakkrachten diverse bewerkingen uit zoals het schaven, zagen, afkorten van vurenhout.

Hoogeloon onderscheidt zich door de combinatie van kundige medewerkers en de modernste productiefaciliteiten. Daardoor kunnen onze opdrachtgevers steevast rekenen op een hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit in maatwerk. Mede dankzij de buffervoorraad in de vestiging Moerdijk is snelle levering – variërend van enkele stuks tot serieproducties – gegarandeerd.

Per 1 januari 2024 is Gooskens Hout gevestigd in een nieuw kantoor aan de Hoofdstraat 2 te Hoogeloon. Door de herstructurering  van de productie en logistiek kan Gooskens Hout verder groeien in de toekomst.

Bekijk Foto’s

GOOSKENS HOUT
MOERDIJK

Om de eigen import van vurenhout mogelijk te maken opende Gooskens Hout in 1963 de havenvestiging in het West Brabantse Moerdijk. Hier meren zeeschepen uit verschillende windstreken al decennialang aan om op de eigen kade gelost te worden. De continue aanvoer zorgt voor een ruime beschikbare voorraad.

Deze voorraad – met een grote diversiteit in lengtes en kwaliteiten – wordt onder de juiste condities opgeslagen op het 7 hectare grote bedrijfsterrein. Zowel de klanten van Gooskens Hout als het zusterbedrijf in Hoogeloon worden dagelijks door tientallen vrachtwagens beleverd. Naast de volumehandel is de vestiging in Moerdijk gespecialiseerd in het zagen, schaven en afkorten van grote partijen vurenhout.

Bekijk Foto’s

GOOSKENS HOUT
HELMOND

Met de ambitie om als totaalleverancier op de markt te opereren, nog grotere volumes vurenhout te willen leveren en verder te specialiseren, neemt Gooskens Hout eind 2018 het bedrijf Mevo Houtindustrie over. Een houtleverancier uit Helmond die zich gedurende haar zeventigjarige bestaan sterk heeft gepositioneerd als innovatieve speler in de houtwereld.

De nieuwe specialisten in vurenhout werden met open armen ontvangen en in de familie opgenomen. Dagelijks dragen zij zorg voor de benodigde extra capaciteit in houtbewerking. Voor langere lengtes gevingerlast hout. En voor de productie van specifieke producten – zoals metselprofielen – en halffabricaten voor de houtverwerkende industrie.

Bekijk Foto’s

GOOSKENS HOUT
OVERBOORD

Met de ambitie een totaalleverancier in vurenhout te zijn, werd in 2008 de bedrijfsunit Overboord opgericht. Gooskens Hout Overboord is puur actief in de verkoop en levering van gezaagd of geschaafd vurenhout, rechtstreeks vanaf de zagerij in het land van herkomst.

Om duurzaam vorm te kunnen geven aan haar doelstellingen investeert Gooskens Hout in het opbouwen en onderhouden van een uitgebreid inkoopnetwerk in onder andere Scandinavië en in Centraal Europese landen. Dankzij goede inkoopafspraken en de hechte partnerships, zijn pakketten vurenhout in de wenselijke maatvoeringen en kwaliteiten continu leverbaar tegen concurrerende prijzen.